DOLAR 32,3303 0.24%
EURO 35,0937 -0.11%
ALTIN 2.296,590,85
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe Derneği, HYPE SPORTS INNOVATION İle Güçlerinin Birleştirdi
  • Haber Spot
  • Spor
  • Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe Derneği, HYPE SPORTS INNOVATION İle Güçlerinin Birleştirdi

Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe Derneği, HYPE SPORTS INNOVATION İle Güçlerinin Birleştirdi

ABONE OL
Aralık 8, 2021 21:00
Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe Derneği, HYPE SPORTS INNOVATION İle Güçlerinin Birleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 Fenerbahçe Derneği ve HYPE Sports Innovation iş birliğinde hayata geçen ‘Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’ Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. 

 

Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Perahya ve online olarak HYPE Sports Innovation COO’su Zvika Popper’ın katıldığı etkinliğin moderatörlüğünü ise milli basketbolcu Sinan Güler üstlendi. Etkinlikte Uniqqene’ten Yasemin Ük, ReSpo Vision’dan Mateusz Dluzniwski ve MixZone’dan Nadav Sofer ilk üçe girdi. 

 

10 adet yerli ve yabancı startup’ın değerlendirildiği ‘Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’nı Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri de yakından takip etti.  İlk 3’e giren projelere, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından pilot uygulamaya şansı sunulacak. 

 

 

Sporda inovasyon yapmaya ve bölgedeki spor teknolojisi startup’larının sahip olduğu potansiyeli en üst düzeye çıkarmaya odaklanan 1907 Fenerbahçe Derneği, Fenerbahçe Spor Kulübü ve dünyanın en büyük küresel spor inovasyonu ekosistemi olan HYPE Sports Innovation iş birliğinde hayata geçen ‘Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’ Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. 

 

Türkiye’de spor inovasyonu kültürünün geliştirilmesi adına en büyük adımlardan biri olacak ‘Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’ Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Perahya ve online olarak HYPE Sports Innovation COO’su Zvika Popper’ın katılımı ve milli basketbolcu Sinan Güler’in moderatörlüğünde gerçekleşti. 

 

Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu üyelerinin de yakından takip ettiği programda yerli ve yabancı 10 adet startup projesi değerlendirildi. Etkinlikte Uniqqene’ten Yasemin Ük, ReSpo Vision’dan Mateusz Dluzniwski ve MixZone’dan Nadav Sofer ilk üçe girdi. Programda dereceye giren projelere Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından pilot uygulama şansı sunulacak. 

 

‘Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’nda konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, “Tüm dünyada hızla gelişen spor sektörüne girebilmek için ilk günden global olmayı hedefleyecek girişimci adaylarına önemli bir fırsat sağlayacak bu programa hem ev sahibi olarak hem de bu işin partnerlerinden biri olarak destek vermekten dolayı oldukça mutluyuz. Türkiye’de, spor teknolojilerini yenilikçi bakış açıları ile geliştirebilmek, bu alanda projelerini geliştirmek isteyen girişimcilere destek olabilmek, girişimcilerimizi en doğru şekilde yönlendirebilmek ve bu projeleri hayata geçirebilmek en büyük hedeflerimizden. Çeşitli sektörlerden spor alanında inovatif çözümler sunan 10 yerli ve yabancı startup’ın projelerini dinleme şansı yakaladık. Burada ilk 3’e giren girişimlere, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün olanaklarından faydalanma ve projeyi pilot olarak uygulama fırsatı sunacağız” dedi. 

 

1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Perahya ise, “Genç nüfusu ve dinamik yapısıyla her alanda dünyaya hızla entegre olan ülkemizin, adını spor alanında da hak ettiği şekilde duyurmasının, ancak kuvvetli kurumsal yapılar ve güçlü işbirlikleriyle mümkün olacağına inanıyoruz. Bu bakış açısıyla hayata geçirdiğimiz iş birliğinin Fenerbahçe Spor Kulübü’nin de katılımıyla tüm Türk sporuna en üst seviyede hizmet vereceğini açıklamaktan büyük gurur duyuyoruz. Burada birinci olan projenin geliştirilmesi ve ilgili federasyonların kabulüyle uygulamaya konulması, ülkemiz ve kulübümüz adına oldukça önemli bir prestij sağlayacak” şeklinde konuştu.

 

Konuyla ilgili yorumunda HYPE Sports Innovation COO’su Zvika Popper, “Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe gibi iki prestijli ve güçlü oluşumla bu projeyi hayata geçirmek bizim için bir onur. HYPE Sports Innovation, dünya çapında 10 tane SPIN Accelerators® programının oluşturduğu ağı yöneten global bir şirket. Buna ek olarak şirket, spor federasyonları ve markalarıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek onlara binlerce spor startup’ıyla iletişim kurma imkânı sağlıyor. Şirketin faaliyetleri sayesinde dünyanın önde gelen çeşitli spor sektörlerinde inovasyon yatırımı ve uygulamaları hız kazanıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe ile birlikte Türkiye'de yürüttüğümüz bu programdan önemli projeler çıkacağını ve doğru yatırımlarla beraber bu başarı öyküsünün tüm dünyadan duyulacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.